Alfa-college

Broodje gezond op de Kluiverboom

Duurzame challenges voor student en docent  
Expressie is belangrijk voor studenten! Om de studenten te stimuleren om zichzelf te uiten op diverse creatieve manier én hier een duurzame uitdaging aan te hangen, maken we duurzaamheid leuk en inspirerend. De studenten worden binnen het project Broodje Gezond, warm gemaakt tegen het opwarmen van de aarde.  
 
Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling  
Tijdens het challege-programma ‘Broodje Gezond’ krijgen studenten de vrijheid om te kiezen uit meerdere uitdagingen gebaseerd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) geformuleerd door de Verenigde Naties: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. Ook staat in dit programma een belangrijk focuspunt van het Alfa-college centraal: ‘Samen creëren wij meer waarde voor een betere wereld’. Alle uitdagingen hebben dus een duurzaam karakter.  
 
Online challenges delen  
Broodje Gezond biedt de studenten een grote keuze uit challenges in het teken van Duurzaamheid, deze worden gedeeld via Instagram. Zo zijn er schoenen gepimpt en hergebruikt, zijn er duurzame gezichtsmaskers gemaakt, was er een aandacht voor minder Co2 uitstoot en is er gezaaid voor meer bijen. Bedoeling is dat deze op een creatieve manier worden uitgewerkt, vanuit huis, alleen of met huisgenoten. Voor het uitwerken kunnen studenten kiezen uit verschillende expressie vormen. Denk aan een (reclame)filmpje, animatie, vlog, podcast, foto(verslag) en dergelijke. Eigen creativiteit en opgedane vaardigheden uit de vakken Beeldend, Theater en Muziek kunnen ze er ruimschoots in kwijt. Benieuwd geworden? Ga dan naar Instagram en zoek op Broodje gezond docenten /broodjegezond.broodjebuitenHeeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed