Alfa-college

Duurzaam inzetbare medewerkers

Duurzaam inzetbare medewerkers is een breed begrip. Het Alfa-college biedt medewerkers allerlei handvatten om zo fit, vitaal en gezond mogelijk te zijn en blijven en je loopbaan ‘in beweging‘ te houden. Een voorbeeld van een fysiek gericht programma is Fit for life. Daarnaast bieden we een divers aanbod aan trainingen en stimuleren we medewerkers na te denken over hun loopbaan en ook daarin niet stil te gaan zitten.

Fit for Life

Het fundament van een goed werkvermogen is je lichamelijke en psychische gezondheid. Het Fit for Life-aanbod heeft als doel medewerkers hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen via o.a. de webinarserie Samen vitaal, Bewegen met Habib, Week van werkplezier en vitaliteit en het Fit en Vitaal Journaal. Daarnaast zijn we partner van het platform Mentale Gezondheid van het lectoraat Duurzaam HRM van de Hanzehogeschool Groningen. De interventies die hier worden ontwikkeld nemen we op in onze aanpak voor vitaliteit en werkplezier.

Scholingsaanbod

De LONT-academie biedt een breed aanbod aan trainingen voor alle medewerkers en voor specifieke groepen medewerkers. De scholing is heel divers en omvat onder andere organisatie- en teamontwikkeling, lesbevoegdheid/professionalisering, gezondheidsmanagement en lerende organisatie.

Loopbaan

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal blijven en plezier in hun werk houden. Daarom bieden we ook de ruimte om naar mogelijkheden voor ander werkzaamheden binnen of buiten de organisatie te kijken. Door je loopbaan in beweging te houden, blijf je zelf ook mobiel en dat draagt bij aan duurzame inzetbaarheid!

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed