Alfa-college

Uiterlijke verzorging

Wil je de kennis en vaardigheden van je medewerkers vergroten op het gebied van Uiterlijke verzorging? Wij bieden hiervoor onder andere BBL-opleidingen (kapper, haarstylist en salonmanager) en diverse cursussen aan. Bekijk ons aanbod hieronder.

Opleidingsaanbod Uiterlijke verzorging

 • Cursussen (7)
  Naast onze mbo-opleidingen kun je bij het Alfa-college ook terecht voor cursussen. Zorg ervoor dat kennis en vaardigheden van medewerkers up-to-date blijven en/of laat medewerkers bijscholen.
 • MBO BBL-opleidingen (7)
  Werken en leren willen combineren? Kies dan voor een BBL-opleiding. Met een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werken medewerkers een groot deel van de week in dienst van jouw bedrijf (indien erkend leerbedrijf) en gaan één dag per week naar school voor de theorie.

  Kapper

  GRONINGEN
  • BBL
  Niveau 2
 • Workshops
  Bij het Alfa-college kun je ook terecht voor workshops. Tijdens een workshop ga je zelf meestal actief aan de slag. Een workshop duurt doorgaans één dag(deel). Bekijk hier ons aanbod workshops.
 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkzoekenden zonder een startkwalificatie. Goed om erbij te zeggen dat je hiervoor 18 jaar of ouder moet zijn. We hebben veel mogelijkheden voor je bij praktijkleren. Waarschijnlijk is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat jou om verschillende redenen (nog) niet gelukt. Je hebt een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt hierbij denken aan:

  • je hebt als volwassene alleen basisonderwijs gevolgd
  • je hebt als twintiger je opleiding niet af kunnen maken. Je werkt nu onder je niveau
  • je bent een statushouder en je hebt nog moeite met de Nederlandse taal

  Bij praktijkleren ontdek jij als student welke praktijkwerkzaamheden je uit kunt voeren. Dit gebeurt in een op maat gemaakt programma voor jou. Deze werkzaamheden voer je uit bij een erkend leerbedrijf onder begeleiding van je praktijkbegeleider. Wil je meer weten over praktijkleren? Je leest het via deze link.

 • Incompany en Maatwerk
  Het Alfa-college biedt ook veel mogelijkheden op het gebied van Incompany en Maatwerk. Heb je hier interesse in? Vul het formulier in en wij nemen binnenkort contact met je op om de mogelijkheden te bespreken: informatie Incompany en Maatwerk.

“Met haar bezig zijn is mijn passie”

- De docenten nemen hier de tijd voor je. Regelmatig heb je een coachgesprek waarin je zelf ook moet aangeven hoe het gaat, waar je denkt dat er nog verbeterpunten zijn.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed