Alfa-college

Uiterlijke verzorging

Wil je de kennis en vaardigheden van je medewerkers vergroten op het gebied van Uiterlijke verzorging? Wij bieden hiervoor onder andere BBL-opleidingen (kapper, haarstylist en salonmanager) en diverse cursussen aan. Bekijk ons aanbod hieronder.

Opleidingsaanbod Uiterlijke verzorging

 • Cursussen (5)
  Naast onze mbo-opleidingen kun je bij het Alfa-college ook terecht voor cursussen. Zorg ervoor dat kennis en vaardigheden van medewerkers up-to-date blijven en/of laat medewerkers bijscholen.
 • MBO BBL-opleidingen (5)
  Werken en leren willen combineren? Kies dan voor een BBL-opleiding. Met een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werken medewerkers een groot deel van de week in dienst van jouw bedrijf (indien erkend leerbedrijf) en gaan één dag per week naar school voor de theorie.

  Kapper

  GRONINGEN
  • BBL
  Niveau 2
 • Workshops (7)
  Bij het Alfa-college kun je ook terecht voor workshops. Tijdens een workshop ga je zelf meestal actief aan de slag. Een workshop duurt doorgaans één dag(deel). Bekijk hier ons aanbod workshops.
 • Praktijkleren

  Praktijkleren is voor werkenden (18 jaar of ouder, met of zonder beperking) zonder een startkwalificatie. Hierdoor is het behalen van een volledig mbo-diploma (inclusief Entree, niveau 1) of een mbo-certificaat om diverse redenen (vooralsnog) niet haalbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een volwassene in de bijstand die alleen basisonderwijs heeft gevolgd
  • een twintiger die zijn opleiding niet kon afmaken en onder zijn niveau werkt
  • een statushouder die nog moeite heeft met de Nederlandse taal

  Bij praktijkleren ontdekt een student - in een op maat gemaakt programma - welke praktijkwerkzaamheden voor hem of haar geschikt zijn om uit te voeren. Deze werkzaamheden voert hij of zij uit bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Meer weten over praktijkleren? Meer informatie over praktijkleren via deze link.

 • Incompany en Maatwerk
  Het Alfa-college biedt ook veel mogelijkheden op het gebied van Incompany en Maatwerk. Heb je hier interesse in? Vul het formulier in en wij nemen binnenkort contact met je op om de mogelijkheden te bespreken: informatie Incompany en Maatwerk.

“Met haar bezig zijn is mijn passie”

- De docenten nemen hier de tijd voor je. Regelmatig heb je een coachgesprek waarin je zelf ook moet aangeven hoe het gaat, waar je denkt dat er nog verbeterpunten zijn.