Alfa-college

Ambiance

stijlvol lunchen en dineren

De meeste energie bij ouderwetse lampen gaat op aan de warmte die de lamp aanmaakt. Ledverlichting is duurzamer omdat het heel weinig stroom verbruikt en niet zo warm wordt. Daarom zijn alle lampen op school aangepast naar led.

De bar
Onze bar heeft een compleet make-over gekregen. Als je goed kijkt, zie je dat we zo veel mogelijk delen van de oude Ambiance opnieuw gebruikt hebben. We hebben bijna alle apparatuur gehouden en hebben de kasten achter de toonbank opnieuw geverfd. De voorkant van de bar ziet er natuurlijk wel anders uit. Dat komt omdat hij nieuw gebouwd is van unilin en bestaat uit demontabele delen.

De wanden en gordijnen
De wanden in de Ambiance zijn niet alleen heel praktisch. Het zijn de oude toegangsdeuren en kozijnen van onze oude Meet & Eat. Met een likje verf hebben ze hele nieuwe uitstraling. Dankzij de nieuwe gordijnen in de Ambiance kunnen we de ruimte voor heel veel activiteiten gebruiken. Het zijn ook nog eens milieubewuste gordijnen! De gordijnen die wij hebben gekocht, konden niet aan iemand anders verkocht worden. De gordijnen waren namelijk uit de collectie of hebben een klein schoonheidsfoutje.

De vloerafwerking
In Ambiance is goed nagedacht over de bar en de wanden, maar ook over de vloer! De vloer van de bar bestaat is bijvoorbeeld helemaal van natuurrubber. Zo hebben we geen schadelijke stoffen als PVC, ftalaat, weekmakers en halogenen in onze school. In het restaurant en de rest van het Living Lab ligt een nieuwe marmoleum vloer.

#feit: Marmoleum is de eerste CO2-neutrale vloer ter wereld dankzij natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. Voor ons dé reden om deze vloer in het restaurant en de Living Lab te leggen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed