Alfa-college

Duurzaamheid en circulariteit

Alfa-college hoogeveen: School van duurzaamheid en circulariteit

Eén van de strategische koersuitspraken van het Alfa-college is: Samen creëren wij meer waarde voor een betere wereld. In Hoogeveen durven we nog een stapje verder te gaan: Wij zijn de school van duurzaamheid en circulariteit.

In ons onderwijs maken we onze studenten voortdurend bewust van wat zij kunnen bijdragen aan een betere wereld, bijvoorbeeld door te werken aan duurzame oplossingen. En niet alleen tijdens hun loopbaan. Maar ook als consumenten, ondernemers én beslissers van de toekomst. Samen werken we aan één doel: de aarde in een betere staat overdragen aan volgende generaties zodat zij een leven in gezondheid, veiligheid en voorspoed kunnen opbouwen. Want samen zíjn we de toekomst.We stimuleren onze studenten en partners in het werkveld een bijdrage te leveren aan een duurzame, circulaire, gezonde wereld. Dit doen we op meerdere manieren. Waaronder:

  • Bij de revitalisatie van het schoolgebouw aan de Voltastraat staat duurzaamheid centraal: er wordt zo energieneutraal mogelijk gebouwd, er wordt onder andere gebruik gemaakt van bestaande materialen en van het inventaris van leerbedrijven voor de inrichting van praktijklokalen.
  • Samen met gemeente en het bedrijfsleven werken studenten aan diverse projecten in het Duurzaamheidscentrum, waaronder het ontwerp en de bouw van een Tiny House met waterstof als energiedrager.
  • In de nieuwe haar- en schoonheidssalon wordt alles afgestemd op duurzaamheid. Alle behandelingen in de salon worden uitgevoerd met duurzame, groene producten.
  • In onze bedrijfsvoering is duurzame inzetbaarheid een belangrijk speerpunt. Voor medewerkers en studenten. Zo is er onder andere aandacht voor sport- en bewegingsactiviteiten via het programma Fit for Life.