Alfa-college

Servicepunt

Hét middelpunt van jouw school

Het servicepunt is het centrale punt van ons gebouw! Het is ook een schoolvoorbeeld van onze bouwmethode. Het servicepunt bevat materialen van onze oude school. Herken jij ze?

De kroon
Je hebt hem ongetwijfeld gezien toen je binnenkwam vandaag: ons lichtelement ‘De Kroon’. In de werkplaats hebben ze duurzame led-verlichting in de buizen van ons oude schoolgebouw geplaatst. Kun jij zien waar de rest van ‘De Kroon’ van gemaakt is? Nee? Het zijn de oude ventilatieroosters uit de ramen. Ze zijn gedemonteerd en zwart geverfd.

De balie
Ook bij de balie van het servicepunt zie je stukken uit onze oude gesloopte schoolgebouw. De ombouw is gemaakt van oude balustrades uit het talencentrum en het blad is gemaakt van oude natuurstenen traptreden

De vloer
We hebben heel veel materialen een nieuw leven gegeven in onze nieuw school. En ze komen niet alleen uit onze oude school. Sommige producten hebben we zelfs op marktplaats gekocht! De verhoogde vloer van de balie is bijvoorbeeld een tweedehands computervloer.#feit: Tweedehands spullen zijn goed voor het milieu. Als we spullen opnieuw gebruiken, hoeven ze niet nog een keer gemaakt te worden. Dat scheelt heel veel grondstoffen, energie en afval. Dit noemen we circulair.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed