Alfa-college

De groene kapsalon

dé perfecte plek voor planten en een knipbeurt

Kapsalon Better Hair is een mooi voorbeeld hoe oud en nieuw samen erg goed werken. De basis is gemaakt van de oude systeemwanden van het voormalige servicepunt. Het ontwerp en de uitvoering is gedaan door jullie medestudenten. Ook de zijkanten en de balie van de kapsalon zijn van hergebruikt materiaal. De golfplaten komen uit het oude gesloopte schoolgebouw.

We hebben ook nieuwe meubels laten maken, maar die zijn ze hartstikke milieubewust. De nieuwe maatwerkmeubels zijn zo ontworpen dat ze aan het eind van hun leven eenvoudig uit elkaar gehaald kunnen worden. We kunnen de onderdelen dus heel makkelijk opnieuw gebruiken of recyclen.

Verlichting: altijd daglicht
Waarom hebben we de lampen vervangen terwijl de oude lampen het nog heel goed doen? We hebben in de kapsalon zoveel mogelijk lampen opnieuw gebruikt en omgebouwd tot ledverlichting. Licht is erg belangrijk om goed te kunnen knippen en ook voor al die planten in de kapsalon. Omdat het licht zoveel op écht zonlicht lijkt, denken de planten dat ze buiten in de zon staan.#feit: NASA heeft heel veel onderzoek gedaan naar het effect van planten op mensen. Ze ontdekten dat planten voor meer concentratie, focus en productiviteit. Daarom zijn er ook zoveel planten in de salon!

Fun fact: De groene kapsalon is niet alleen groen vanwege de hergebruikte producten en vele planten. Ook de producten die gebruikt worden zijn zoveel mogelijk vegan dankzij de hervulbare verpakkingen en biobased plastic.

#feit: Hoe meer je materialen met elkaar verlijmt, vastplakt of kit, hoe minder je er mee kan als het product niet meer nodig is. Dit noemen we “losmaakbaarheid”. Hoe beter de losmaakbaarheid hoe langer het materiaal gebruikt kan worden.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed