Alfa-college

Theaterzaal

Een kijkje achter de schermen

Je bent nu op de tweede verdieping van het B-gebouw. Compleet gerenoveerd en helemaal klaar voor een nieuw leven.

Hoog hè?

We hebben het lokaal zo hoog mogelijk gemaakt, want dat is goed voor de akoestiek. Je kunt in het muzieklokaal ook heel mooi onze klimaatinstallaties en de akoestische materialen zien. Het lokaal is natuurlijk niet voor niets zo hoog. We hadden namelijk ook ruimte nodig voor alle theatertechniek die je ziet. We kunnen later ook een tribune plaatsen als we dat willen.

Kijkje achter de schermen
In dit lokaal kun je ook goed zien hoe een gebouw ‘gemaakt’ is. Het lokaal is namelijk bijna niet afgewerkt, dus je krijgt een mooi kijkje achter de schermen. In vrijwel alle lokalen in de rest van het gebouw is dit uit het zicht en verwerkt boven het plafond.



#feit: In de jaren 60 waren de technieken anders. Men had meer beton nodig om een overspanning te maken. Dat zie je wel terug in de balken in het plafond. Tegenwoordig is daar veel minder materiaal voor nodig en dat is dus ook een stuk duurzamer.