Alfa-college

Van het gas af

we lopen warm voor zonne-energie

Om echt milieuvriendelijk te zijn, moeten we als school minder gas gebruiken. Daar hebben we dan ook erg ons best op gedaan.

Het hele jaar door een fijne school

Natuurlijk willen we dat de school een prettige plek is om te leren. We hoorden namelijk heel veel dat onze school ‘te warm was’ en daar moesten we dus iets aan doen. Daarom hebben we een apparaat gekocht dat de lucht binnen de school regelmatig ververst. Dankzij ons nieuwe VRF-systeem, kunnen we dat heel effectief doen.

Het Alfa-college gaat bijna geen aardgas meer gebruiken, maar we hebben wel energie nodig in de school. Daarom hebben we hele goeie zonnepanelen gekocht om voor stroom te zorgen. Als het goed is zijn ze zelfs zo goed, dat we stroom terug gaan geven aan de leverancier. Natuurlijk hebben we ook het gebouw extra goed geïsoleerd, zodat we de warmte die we in de school gebruiken, niet zomaar weer kwijtraken.#feit: Omdat ons gebouw van noord naar zuid loopt, is het vaak aan een kant van de school veel warmer dan aan de andere. Op de zuidkant staat namelijk bijna de hele dag zon. Met ons nieuwe systeem kunnen we die warmte afvoeren naar andere plekken in de school, zodat het nooit heel heet wordt op een bepaalde plek.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed