Alfa-college

Dag van de Bouw

Hoogeveen, woensdag 12 juni

De 'Dag van de Bouw' is een jaarlijkse open dag in Nederland waarop men bouwprojecten en bouwlocaties kan bezichtigen die normaal voor het publiek gesloten zijn. Wij zijn die dag één van de bouwlocaties die tijdens de landelijke Dag van de Bouw geopend zijn voor het publiek. Een uniek kans om een kijkje te nemen achter de schermen van 'ons' bouwproject!


Onze school ondergaat op dit moment een metamorfose. Een deel van de school is al een paar maanden een heuse bouwlocatie waar de medewerkers van HuneBouw en vele andere bedrijven hard werken aan de revitalisatie van onze school.

Tijdens deze Dag van de Bouw kan je zien water gebeurt op en achter de steigers. Laat je informeren over duurzaam en circulair bouwen. De medewerkers van HuneBouw en de onderaannemers nemen je mee door het gebouw.

Tip: Bekijk ook al het proeflokaal: een voorbeeld van de nieuwe look and feel van de lokalen.

Techniekonderwijs in Hoogeveen
Naast alle ins en outs over de vernieuwbouw van het gebouw zijn ook de praktijklokalen van onder andere de opleidingen Elektrotechniek en Installatietechniek te bekijken. Docenten en studenten vertellen graag over het technisch onderwijs. Ook voor kinderen is het leuk: Zij kunnen fotostandaards en sleutelhangers maken van oude kozijnen.

Opening Dag van de Bouw in Kenniscentrum voor Duurzaamheid en Energie

De opening is in het Kenniscentrum voor Duurzaamheid en Energie. Dit wordt dé leer- en werkplek in Hoogeveen rondom innovatieve technologie gericht op ontwikkeling en implementatie van de energietransitie en circulair denken. Hier komen de kennis en expertise samen van energieleveranciers, installateurs, bouwers, ondernemers, adviseurs, studenten, docenten én burgers. Met als doel om met elkaar te werken aan de doelstellingen die de gemeente Hoogeveen zich heeft gesteld, namelijk klimaatneutraal zijn in 2040.

Bouw woning van 'oud' materiaal
Studenten Bouwkunde vertellen hoe zij tijdens hun studie betrokken zijn bij de verbouw van hun eigen school. Samen met Hbo-studenten van de Hanzehogeschool werken ze aan een onderzoek naar de mogelijkheid van hergebruik van materialen van Voltage, de oude examenzaal van het Alfa-college. Zij hebben een inventarisatie gemaakt van alle materialen en maken een ontwerp voor de bouw van een woning, die gemaakt kan worden van alleen deze materialen. Een interessante en boeiende uitdaging die helemaal past in de visie van circulair bouwen. Zo worden onze studenten nu al voorbereid op de toekomst van het nieuwe bouwen. En dat in hun eigen school!


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed