Alfa-college

Business school Hoogeveen

Business school Hoogeveen

Wat business school bijzonder maakt

 • Je wordt ondernemer van je eigen toekomst
 • Uitstroomrichtingen Administration & Control, Retail, International, E-commerce, B2HBO 
 •  Gastlessen en bedrijfsbezoeken   

Accountancy had altijd al mijn interesse

Accountancy had altijd al mijn interesse

Sluiten
“Als je geïnteresseerd bent in economie en iets hebt met cijfers dan is dit wel de opleiding die ik kan aanraden. Zelf was ik altijd goed met cijfers en voor mij was snel duidelijk dat ik de accountancy in wil. Het had altijd al mijn interesse. Na deze opleiding wil ik doorstromen naar HBO AA Accountant en misschien nog wel door naar de universiteit om RA Accountant te worden. Eerst maar kijken of dat lukt. Ik wil zelf graag bij een groot, internationaal kantoor werken.

Wat ik leuk aan de opleiding vind, is dat je eigenlijk veel stagedagen hebt. Ik vind dat leuk omdat je op stage echt bezig bent met wat je uiteindelijk wilt gaan doen. Op school leren we de theorie. We hebben bijvoorbeeld bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie en je leert boekhoudprogramma’s kennen. Het eerste jaar is echt de basis. Je leert hoe journaalposten in elkaar zitten en wat er allemaal voorkomt binnen een administratie. De jaren erna ga je dieper op de stof in.

Ik heb gekozen voor het Alfa-college, omdat de school het makkelijkst bereikbaar is vanuit mijn woonplaats en ik dan niet ver hoef te reizen. Ik kende ook al mensen die het hier goed naar hun zin hadden. Het Alfa-college is een hele toegankelijke school.”

Damian van den Brink
student Junior Assistent-Accountant
 • Business School Hoogeveen

  Ontwikkel jezelf als ondernemer. Bij Business School Hoogeveen werk je individueel en met studiegenoten aan opdrachten en projecten. Op het ondernemersplein werk je onder begeleiding van een studiecoach. Theorie volg je op het instructieplein, je kiest zelf wanneer je welke instructie volgt. Voor een brede kennismaking met uitstroomrichtingen volg je gastcolleges en ga je op bedrijfsbezoeken.

 • Business Economie
 • Opleidingswijzer

  Er zijn geen Opleidingswijzers gevonden.

 • Vakken
  • Ieder uitstroomprofiel heeft vakken die direct met jouw toekomstige beroep te maken hebben.
  • Daarnaast volg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Duits, Loopbaan en burgerschap, Projecten en Economische vakken.
  • Je hebt flexuren om je in te schrijven voor keuzedelen.

  Keuzedelen

  Je kiest keuzedelen die passen bij jouw vak, vakgebied of een aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Voor Business School-studenten zijn er onder andere de keuzedelen Mode Retail en Oriƫntatie op ondernemerschap.

  • Mode Retail
   In dit keuzedeel leer je meer over specialistische werkzaamheden in de modebranche, zoals visual merchandising (etalage- en winkelinrichting), trends, styling en duurzaamheid. Met naaimachinetechniek leer je restylen en vermaken. Je gevoel voor ondernemen en de ontwikkelingen in de modebranche leg je vast in je portfolio.
  • OriĆ«ntatie op ondernemerschap
   In dit keuzedeel word je uitgedaagd om een eigen (echt of fictief) bedrijf te starten. Je ontwikkelt een product of dienst waarmee je geld kunt verdienen, voert marktonderzoek uit en je leert over marketing. Ondernemers uit de regio verzorgen gastlessen.

Wil je een vraag stellen over deze opleiding?

Ga in gesprek met onze opleidingsadviseurs over deze opleiding en het Alfa-college.

Misschien vind je deze opleidingen ook leuk

Business Administration & Control Specialist (Bedrijfsadministrateur)
HOOGEVEEN
Business Administration & Control Specialist (Bedrijfsadministrateur)
Medewerker administratie en receptie
HOOGEVEEN
Medewerker administratie en receptie

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed