Alfa-college

Werkplek regelen

Werkplek regelen


Heb je je aangemeld voor een BBL-opleiding, dan ga je veel praktijkervaring opdoen. Daarom is het nodig dat je, meestal een betaalde, werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Het is belangrijk dat dit is geregeld voor de eerste schooldag, zodat je ook echt met de opleiding kunt beginnen.

Je zoekt zelf de werkplek

Je zoekt en regelt zelf je werkplek bij het bedrijf. Het Alfa-college kan helaas niet bemiddelen om een werkplek voor jou te vinden. Als je geen werkplek bij een bedrijf hebt, kunnen we je niet  inschrijven en kun je helaas de opleiding niet gaan volgen. Voordat je aan je BBL-opleiding begint moet je de werkplek zelf hebben geregeld. De werkplek moet in dezelfde richting zijn als de opleiding die je wilt volgen, want theorie en praktijk moeten op elkaar zijn afgestemd.

Praktijk en theorie

De meeste tijd van je opleiding breng je door bij het leerbedrijf om de praktijk goed in de vingers te krijgen. Je werkt een minimaal aantal vastgestelde uren per week bij het bedrijf. Daarnaast ga je tijdens je BBL-opleiding een dag of enkele dagdelen per week naar school.

Hoe vind je een werkplek

Via de websites van brancheorganisaties kun je een overzicht vinden van bedrijven waar je kunt solliciteren. Daarnaast kun je kijken op Stagemarkt.nl voor een overzicht van erkende leerbedrijven. Ook zijn er via de opleiding soms werkplekken beschikbaar. Neem voor meer informatie hierover tijdig contact op met de teamco├Ârdinator van je opleiding. Kijk ook eens op de site van SBB.

Zo herken je een erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf