Alfa-college

Voorzieningen

Op school hebben we diverse voorzieningen die jouw studietijd overzichtelijk en prettig  maken. Zo krijg je een eigen account, een persoonlijk student e-mailadres van het Alfa-college, is er de digitale leer- en werkomgeving AlfaConnect en maak je gratis gebruik van Microsoft Office en wifi. Daarnaast is er EduArte, het studenteninformatiesysteem voor het MBO. Lees hier over alle voorzieningen die we jou als student bieden.

 • Jouw accountgegevens

  Bij het Alfa-college krijg je jouw eigen online account en persoonlijke e-mailadres. Deze ontvang je per post en je wachtwoord krijg je een week later op je privé e-mailadres. Heb je geen brief en/of e-mail ontvangen? Via het ICT-servicepunt op elke schoollocatie helpen we je graag verder! Neem een geldig ID-bewijs mee.

 • AlfaConnect

  AlfaConnect is de digitale omgeving (intranet) van het Alfa-college. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor jouw studie, zoals de informatie over jouw opleiding (Mijn Studiegids), je opleidingsteams, online e-mail, ICT-hulp en nog veel meer. Je logt in via AlfaConnect met je e-mailadres en wachtwoord van het Alfa-college. AlfaConnect: alles handig bij elkaar op één plek!

 • Microsoft 365

  Op AlfaConnect vind je ook het gratis Microsoft Office-pakket. Je kunt hier gratis online gebruik van maken én je kunt het ook downloaden en op maximaal vijf computers, tablets of smartphones installeren. Je krijgt dan Microsoft Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Access en Outlook! Daarnaast krijg je 1 Terabyte online opslag via OneDrive. Op alfa-college.nl/office365 en in de brief met je persoonlijke toegangsgegevens vind je meer informatie.   

  Office installeren
  Klik op: 
  - Klik in AlfaConnect op de wafel (linksboven naast het AlfaConnect-logo)
  - Klik bovenaan op 'Office 365'
  - Klik rechtsboven op 'Office installeren'
  - Kies 'Office 365-apps' (de bovenste optie)
  - Sla het bestand op op een handige plek (b.v. in Downloads)
  - Nadat het bestand is gedownload, start je het op zodat Office op je apparaat geïnstalleerd wordt (let op: deze download is alleen geschikt voor Windows-apparaten)
  - Wil je (software van) Office 365 op andere apparaten installeren, kies dan de 2e optie ‘Andere installatieopties’ en kies het apparaat.

 • E-mail instellen
  E-mail instellen op laptop 
  -  Installeer eerst 'Microsoft 365' op je laptop (zie de vorige stap)
  -  Open het programma ‘Outlook’ op je laptop
  -  Vul je persoonlijke AlfaConnect-gegevens in: je Alfa-college e-mailadres en wachtwoord.

  E-mail instellen op mobiel
  - Download de ‘Outlook’ app
  - Vul je persoonlijke AlfaConnect-gegevens in: het Alfa-college e-mailadres en wachtwoord.
 • EduArte

  Makkelijk je lesrooster inzien? Je cijfers bekijken of je aanwezigheid zien? Al je eigen, persoonlijke schoolinfo vind je op EduArte! Met EduArte kun je alle praktische dingen rondom je studie heel makkelijk regelen en bekijken.

  Wat kun je er allemaal mee?
  - jouw lesrooster zien
  - jouw afspraken zien
  - jouw resultaten, beoordelingen en cijfers bekijken
  - jouw aan- en afwezigheidregistratie volgen
  - jouw stageadresgegevens inzien
  - jouw keuzeprogramma’s kiezen
  - jouw persoonlijke gegevens en documenten inzien
  - jezelf afwezig melden, als je 18 jaar of ouder bent
  - jezelf inschrijven voor examens.

  Inloggen in EduArte
  -  Ga naar AlfaConnect. Kies het icoontje links bovenin (open het startprogramma voor apps) en klik op de app EduArte 
  -  Log in met je gebruikersnaam.  Dit is je studentnummer  (zonder nullen ervoor)
  -  Je wachtwoord krijg je via je privé-e-mailadres dat we hiervoor al noemden. Je rooster staat vlak voor de eerste schoolweek voor je klaar in het menu-item ‘agenda’.

  Tip: Zet de EduArte-pagina direct bij je favorieten of maak een snelkoppeling op je startscherm. Zo kun je altijd gemakkelijk jouw informatie vinden!

  Ziekte of afwezigheid melden
  Onder de 18 jaar: je ouder of verzorger meldt jou ziek via tel. 088-3342334.

  Ben je 18 jaar of ouder: meld je ziek of afwezig via de website van EduArte (niet via de app):
  -  Log in op EduArte via AlfaConnect
  -  Klik op de tab Presentie
  -  Vul de gegevens in.

 • Alfa-college e-mailadres
  Je krijgt een persoonlijk e-mailadres van het Alfa-college. Via dit e-mailadres ontvang je de digitale facturen van het Alfa-college voor o.a. de verschillende schoolkosten. E-mails over facturen hebben als afzender debiteuren@alfa-college.nl. Check jouw mailbox van school dus regelmatig, zodat je op tijd je financiële zaken kunt regelen. In de e-mail staat een link naar Factuurinzien.nl. Daar kun je je facturen bekijken en beheren. Meer informatie over digitale facturen van het Alfa-college.
 • Wifi in 2 stappen

  Stap 1 – verbinding maken
  Op elke locatie van het Alfa-college is gratis wifi.  Hiermee kun je gemakkelijk internetten op je laptop of telefoon.

  Zo maak je verbinding met wifi:
  -  klik op het icoontje ‘Internettoegang’;
  -  kies voor verbinden met: AlfaCollege;
  -  Heb je een redelijk nieuw apparaat dat het 5Ghz-netwerk ondersteunt, kies dan voor het 5Ghz-netwerk. Als je dit netwerk ziet op je apparaat, kun je er gebruik van maken. Anders gebruik je de ‘gewone’ wifi
  -  Typ het wachtwoord in. Weet je het niet, dan kun je het je opvragen bij het ICT-servicepunt.

  Stap 2 – registreren via quarantainenet
  Heb je verbinding met wifi, dan kun je nog niet meteen op het netwerk.  Registreer eerst je laptop, iPad of telefoon via het netwerk van het Alfa-college
  -  Start hiervoor de browser (internet). Dan verschijnt het zogenaamde quarantaine-scherm
  -  Kies voor ‘Deelnemer/cursist’
  -  Klik het vinkje bij ‘Gebruikersvoorwaarden’ aan en log in met je Alfa-college e-mailadres en  wachtwoord, die je in een brief hebt toegestuurd gekregen (of die je tijdens de eerste week op school krijgt).

  Je kunt maximaal drie apparaten op het netwerk registreren. Registreer je een vierde apparaat, dan vervalt de registratie van je eerste apparaat. Bij de start van ieder nieuw schooljaar moet je opnieuw je apparaten registreren. 

  Inlognaam en wachtwoord vergeten?
  Voor AlfaConnect en EduArte kun je zelf een nieuw wachtwoord instellen. Je kunt ook een nieuw wachtwoord krijgen bij het ICT-servicepunt in de centrale hal, op vertoon van een geldig ID-bewijs.

  AlfaConnect
  Je kunt zelf een nieuw wachtwoord instellen als je al eerder hebt ingelogd en de ’tweestapsverificatie’ hebt ingesteld:
  - Ga naar AlfaConnect en klik op ‘wachtwoord vergeten’. Volg de stappen.
  Als je niet eerder hebt ingelogd of de ‘tweestapsverificatie’ niet hebt ingesteld:
  - Maak een nieuw wachtwoord aan via (de aparte wachtwoord-reset computer bij) het ICT-Servicepunt.

  EduArte
  - Klik op ‘Wachtwoord vergeten’
  - Vul je gebruikersnaam in: je studentnummer zonder nullen ervoor
  - Je krijgt een e-mail met een nieuw wachtwoord toegestuurd
  - Volg de instructies in deze e-mail op om je wachtwoord opnieuw in te stellen.


 • Printen op het Alfa-college

  Met je Alfa-collegepas kun je printen, scannen en kopiëren op elke printer binnen het Alfa-college.Je legt je pas op het apparaat en geeft aan wat je wilt doen. Na 24 uur worden de opdrachten die je niet hebt geprint verwijderd. 

  Koppelen Alfa-collegepas / ov-chipkaart
  Je kunt je Alfa-collegepas of ov-chipkaart als printpas koppelen. Om in te loggen op het printportaal kun je bij het ICT-servicepunt op elke locatie je gebruikersnaam en wachtwoord voor het printportaal opvragen. Via het tabblad ‘Account’ kun je een pincode aanvragen. Na ongeveer 15 minuten kun je de pas op de printer leggen en de pincode invoeren om zo de pas te koppelen aan je account. Meer weten over printen? Ga naar AlfaConnect en zoek in de Wegwijzer op ‘printen’ of ga naar ICT-help onder ‘Mijn favorieten’.

  Printen vanaf tablet en smartphone
  Je kunt ook printen vanaf je telefoon, tablet of chromebook. Mail je document (Word, PowerPoint, Excel of pdf) naar print@alfa-college.nl of upload je document in het Alfa-college printportaal. Let op: dit kan alleen via je student-e-mailadres.