Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten Engineering I&E doen praktijkervaring op

“Onze studenten doen tijdens verschillende projecten praktijkervaring op. Ze leren onder andere dat een kabel zestig centimeter diep in de grond moet liggen, ze graven daar zelf daar de geul voor, leggen een voedingskabel aan en monteren deze af op wandcontactdozen”, vertelt Richard Boomgaarden, docent Elektrotechniek bij het Alfa-college. Derdejaarsstudenten Technicus Engineering Installatie- en Elektrotechniek van het Alfa-college uit Groningen leggen op het voormalige Suikerunieterrein elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties aan. Tot de herfstvakantie plaatsen deze studenten tweehonderd meter aan kabels voor stroom- en watervoorzieningen waar bijvoorbeeld de mode-opleiding van dit ROC tijdens een busproject gebruik van gaat maken. De terreinbekabeling en de bekabeling in de bussen is gesponsord door Draka, de grootste kabelfabrikant ter wereld.

“We hebben van Draka uit Emmen duizend meter aan kabels gekregen: een voedingskabel die stroom geeft aan verschillende ruimtes en de andere kabel is bedoeld voor in de bussen. Door deze sponsoring is het mogelijk om projecten van het Alfa-college op het Suikerunieterrein te voorzien van een water- en elektrische aansluiting. Studenten en medewerkers hebben dan stromend water, verlichting en kunnen elektrische apparatuur gebruiken”, aldus Richard Boomgaarden. De sponsoring is ontstaan uit de samenwerking die deze mbo-instelling met Draka heeft: “Aan eerstejaarsstudenten van het Alfa-college gaf ik een workshop over brandveiligheid. Welke kabels zijn er en gebruik je voor de installatie in bijvoorbeeld een ziekenhuis of kantoor. We vinden het belangrijk dat de nieuwe generatie installateurs kennis maakt met ons product. Dat engineer-studenten de mogelijkheid krijgen om zich te verdiepen in de kabels”, zegt Lodewijk Steendam, accountmanager bij Draka.Samenwerking
Het Alfa-college heeft op het voormalige Suikerunieterrein projecten lopen zoals The Buss Battle waar studenten van de opleidingen Interieurdesign en Meubel een oude bus opnieuw inrichten. Met deze projecten staat dit ROC midden in de maatschappij en het doel is om studenten meer praktijkervaring te geven en op locatie te laten leren, nauwer samenwerken met het bedrijfsleven en de regio te versterken (een van de koersuitspraken van het Alfa-college).

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed