Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Alfa-college ondertekent intentieverklaring VN-verdrag

Christian de Kraker
Christian de Kraker, Projectleider & Onderzoeker Lectoraat Ondernemen in Verandering ondertekende dinsdag namens Wim Moes de intentieverklaring VN-verdrag met betrekking tot de rechten van personen met een handicap. 

Met deze ondertekening sluiten we ons aan bij de landelijke werkgroep VN-verdrag voor het mbo waarin we samen met vertegenwoordigers van andere ROC’s werken aan toegankelijker- en inclusiever onderwijs. Daarnaast zijn we intern gestart met een werkgroep waar onze studenten en medewerkers vanuit diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheidsprincipes samen strijden voor gelijke kansen.Toegankelijk
We proberen ons onderwijs toegankelijker te maken met bijvoorbeeld het mbo-inclusief onderwijsproject voor studenten met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast bieden we onze mbo-studenten interventies om eenzaamheid te verminderen, weerbaarheid te versterken en leefstijlcoaching. Voor ondersteuning van studenten met een auditieve beperking werken we samen met de Guyotschool. Zo zijn er nog vele partners die niet genoemd zijn waar we samen inclusief onderwijs mee mogelijk maken. 


 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed