Alfa-college
Groningen

Nieuwe BBL-opleidingen en naamswijzigingen in Groningen

Locatie Boumaboulevard

Vanaf het schooljaar 2022-2023 zijn er weer nieuwe BBL-opleidingen op de Boumaboulevard. Hieronder een overzicht.

 • Retail: (niveau 1- entree t/m niveau 4) en Logistiek (niveau 1 - entree en niveau 2). Studenten combineren een baan bij een erkend leerbedrijf met leren. Een dag per week gaan ze naar school en de praktijkervaring doen ze op in het bedrijf dat ze zelf hebben uitgezocht. 
 • Managementassistent (niveau 4) Bij deze tweejarige BBL-opleiding Mbo Managementassistent werken studenten minimaal 20 uur bij een erkend leerbedrijf en gaan ze ook een dag per week naar school. Met lessen in organiseren, coördineren en communiceren worden studenten voorbereid op hun toekomstige carrière. 
 • Mbo Allround medewerker Zakelijke Dienstverlening, BOL/BBL (niveau 3): Deze opleiding is heel geschikt voor praktijkgerichte studenten die nog niet helemaal weten wat ze willen. Ze starten met een brede basisopleiding, waarbij ze na twee jaar hun diploma krijgen en kunnen doorstromen naar niveau 4 voor een specialistenfunctie.  

Vanwege wijzigingen in de landelijke kwalificatiedossiers is bij een aantal opleidingen ook de naam veranderd. Hieronder een overzicht van de gewijzigde opleidingsnamen op de Boumaboulevard.

Oude naam  Nieuwe naam
 Legal, Insurance & HR Services Specialist (Medewerker HRM)   Mbo Rechten 
 Allround Assistant Business Services (Office assistant)   Mbo Allround-medewerker Zakelijke Dienstverlening  
 Business Administration & Control Specialist   Mbo Bedrijfsadministratie 
 Office & Management Support Specialist (Management assistant)   Mbo Managementassistent 
 Medewerker secretariaat en receptie  Medewerker administratie en receptie  
 Verkoper  Retailmedewerker
 Verkoopspecialist  Retailspecialist
 Manager retail   Retailmanager 
 Medewerker marketing & communicatie  Marketing & Communication Specialist 

Locatie Kluiverboom

Op de locatie de Kluiverboom bieden we de opleiding Verzorgende IG aan. Vanaf dit voorjaar kunnen studiekiezers kiezen uit drie varianten van deze niveau 3 opleiding. 

 • Maatschappelijk Verzorgende IG 
  Met deze opleiding behaal je twee diploma’s: Maatschappelijke Zorg en Verzorgende Individuele Gezondheidszorg. Als student doe je praktijkervaring op waarbij je iets betekent voor een ander. Met deze diploma's op zak kan de student aan de slag in de kraamzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ. 
 • Begeleider Maatschappelijke Zorg 
  De student helpt zorgvragers zo zelfstandig mogelijk te leven en leert zorgvragers activeren, ondersteunen, verzorgen en coachen. Studenten kunnen gaan werken als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ. 
 • Verzorgende IG 
  De student helpt zorgvragers bij hun persoonlijke verzorging en verpleegtechnische handelingen, en om zo zelfstandig mogelijk te leven. Na hun afstuderen kunnen studenten aan de slag als verzorgende in de kraamzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed