Alfa-college

Verliefd op Malta

Verliefd op Malta


Student Esther vertelt

Bongu! Mijn naam is Esther en ben voor mijn opleiding Marketing en Communicatie in Malta. Hier loop ik stage bij een groot verpakkingsbedrijf genaamd Toly. Toly is gespecialiseerd in cosmetica verpakkingen en maken deze voor grote merken. Ik ben heel blij dat ik hier mijn stage mag doen omdat, het ondanks dat het een groot bedrijf is, echt een familie is. Vanaf de eerste dag voel ik mij hier om mijn gemak en heel erg thuis. Waar ik mij tijdens mijn stage mee bezig heb gehouden is research. Toly is gevestigd in Zejtun. Dit is een uur tot anderhalf uur met de bus vanaf Swieqi (dit is waar ik woon). De eerste weken vond ik dit wel lang maar ik ben er aan gewend geraakt.

Nu even over het eiland zelf. Malta is een prachtig eiland en ben er echt verliefd op geworden. De locals zijn de meest lieve mensen die ik heb ontmoet. Ze zijn super zorgzaam en helpen graag. Omdat Malta niet zo groot is kan je makkelijk op een dag verschillende plekken bezoeken. Zelf hou ik ervan om langs de boulevard van Sliema te lopen. Dit is dicht bij mijn huis en doe ik dus ook geregeld. Verder is het uitgaansleven hier top! Met veel verschillende soorten bars en clubs. Zelf ben ik fan van Footloose. Dit is overigens de plek waar alle Nederlanders te vinden zijn. Hierdoor heb ik super veel leuke mensen leren kennen en vrienden voor het leven gemaakt.

Ik raad Malta heel erg aan als stagebestemming. Dit is een eiland vol verschillende culturen en talen omdat er in Malta veel taalscholen zijn en veel studenten van over de hele wereld stagelopen. Ook is hier het hele jaar door een grote groep Nederlanders te vinden. En misschien wel belangrijk voor sommige studenten, je kan hier ook gewoon stroopwafels kopen!

Mijn tijd hier zit er helaas bijna op maar wat heb ik genoten. Dus als je de kans krijgt, pak hem en ga vooral naar Malta!

Stage-ervaring Esther in Malta

Ciao Ciao!
Esther

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed