Alfa-college

Actieve stage op Mallorca

Actieve stage op Mallorca


Student Joost vertelt

De zomer doorwerken op Mallorca is helemaal niet erg: Lekker actief bezig zijn! In mijn stage ondersteun ik de medewerkers van het animatieteam op Iberostar Pinos Park met verschillende dingen. We houden ons voornamelijk bezig met de animatie van kinderen, zoals mini disco dansen. Ook geef ik sportlessen aan volwassenen. Van pijl en boogschieten tot aan tafeltennis en volleybal. 

Alles is echt gericht op het plezier van de gasten.En de sfeer met de gasten maakt het echt leuk. Het leukst vind ik het schieten met geweren op een afgeschermde schietbaan: super! Maar ik houd ook van een potje volleybal met de gasten voor de fun.

Vorig jaar heb ik al eens stage gelopen in Oostenrijk en na een voorlichting van Mallorca Works op school dacht ik: “Nu ga ik naar de zon!”. 

Maar het is wel hard werken. Ik maak soms weken van 50 uur per week. Samen met nog een andere Nederlander, een Bulgaar en Spanjaarden leef ik in één huis, vlak naast het hotelterrein. Het contact onderling verloopt prima, iedereen spreekt goed Engels. Op vrije dagen ga ik graag naar het strand – en winkelgebied. Duiken in de zee (naast het park ligt een duikschool!) en winkelen in Palma.

Ik moest wel even wennen aan het tempo waarop alles wordt uitgelegd. Daar nemen ze echt de tijd voor. Ik moet dan even wat gas terug nemen, vanuit Nederland ben ik juist gewend aan ‘snel, snel, snel’. En in Nederland gaat alles volgens het boekje. Hier in Spanje laten ze het wat meer om z’n beloop. ‘Alles gaat zoals het gaat’. Als de gasten maar tevreden zijn!

Als je je makkelijk aanpast, moet je zeker stage lopen in het buitenland. Het is ook zo goed voor je persoonlijkheid.. Ook als je verlegen bent, kies hiervoor. Het is echt een aanrader!

Joost Edzes Koerts
student Sport en Bewegen
Juli 2018

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed