Alfa-college

Laura loopt stage op Curacao

Laura loopt stage op Curacao


Student Laura vertelt:

Afgelopen schooljaar ging ik stagelopen voor mijn opleiding Financieel administratief medewerker en dat heb ik gedaan op een hele gave plek: Curaçao! Ik wilde erg graag stagelopen in het buitenland, maar buiten Nederland is het financiële systeem anders waardoor dat niet handig leek. Tot ik een hele goede tip kreeg om naar de bovenwindse Nederlandse eilanden te gaan. Al snel had ik informatie in huis en heb ik dingen kunnen regelen via Bo Curaçao. Dit stagebemiddelingsbedrijf had de zaakjes goed voor elkaar en voor ik het wist zat ik in een Skype-sollicitatiegesprek. Ik kon aan de slag op een financiële administratie van een nautisch bedrijf. Natuurlijk was het best spannend om daar vier maanden heen te gaan. Ik had alles geregeld, van een kamer huren tot een scooter.

Nu ik weer in Nederland ben kijk ik terug op een leuke en leerzame periode op een prachtig eiland

Een eiland met de meest mooie stranden, een top uitgaansleven en aardige mensen. Het was erg leuk om in een studentenhuis te wonenen en in het weekend en de avonden allemaal dingen te doen. Samen eten, uitgaan, het eiland verkennen en natuurlijk genieten van de zon. De stage was ook erg leerzaam. Ik had vijf dagen per week een stagedag van 8 uur. Dit was leerzaam en een hele mooie ervaring.Af en toe had ik een skype-gesprek met mijn stagebegeleider in Nederland samen met mijn begeleider van het bedrijf. Wanneer ik morgen weer de gelegenheid zou krijgen om naar Curaçao te gaan dan ging ik direct weer!

Ik wil iedereen die mij geholpen heeft bij het regelen en ondersteunen van mijn stage heel hartelijk bedanken. Zonder hulp vanuit de opleiding was deze super periode op Curaçao niet mogelijk geweest.

Laura Altena
Student Financieel administratief medewerker
Juli 2019

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed