Alfa-college

Lieke haar stage in Zuid-Afrika

Lieke haar stage in Zuid-Afrika


Student Lieke vertelt

Bonayo! Mijn naam is Lieke en ik volg de opleiding Manager Retail. Al heel lang wilde ik graag in m’n eentje verre reizen maken en toen zag ik dat er stage in het buitenland gelopen kan worden. Vervolgens ben ik gaan kijken hoe ik dat kon gaan regelen. Een verre reis maken en dan ook nog voor school vind ik een geweldige combi! Ik ben voor 3 maanden naar Zuid-Afrika en loop stage in een interieurwinkel. Op doordeweekse dagen loop ik stage en in het weekend doe ik veel leuke dingen. Ik woon in een huis met ongeveer 20 andere mensen tussen de 18 en 25 jaar. Veel mensen maar heel gezellig. Deze mensen leer je steeds beter kennen. We doen veel leuke dingen met elkaar zoals hiken, feesten, safari parken bezoeken, steden bezoeken, weekend tripjes en nog veel meer.

Waarom Zuid-Afrika? Voor mij was het belangrijkste dat ik in een land stage zou gaan lopen waar Engels gesproken werd.

Ik wilde graag mijn Engels verbeteren en naar een land waarbij de cultuur heel anders is dan in Nederland. Het is een prachtig land en de mensen zijn hier super relaxed en zo aardig.

Ik loop stage in een interieurwinkel, genaamd Hullabaloo. Ik doe hier hele verschillende dingen, zoals de fabrikant bezoeken en dus zie ik de werkomstandigheden van de werknemers. Ook houd ik me bezig met het inrichten van kasten voor de showroom, houd ik de database bij en vergader ik met het team. Ik doe dus van alles, het ene is natuurlijk leuker dan het ander. 

In het huis waar ik woon doet een grote groep bewoners ook vrijwilligerswerk, de meeste doen dit bij “project Izizwe”. Dit is in township Walmer dichtbij ons huis. Dit project heb ik een paar dagen bezocht en dit was heel gaaf om te doen. Er worden dans-, sport-, tandenpoets- en ook Engelse lessen voor baby’s en kinderen van 6 tot 15 jaar gegeven. Binnenkort is er een sportfestival wat georganiseerd wordt door Izizwe voor de township Walmer. Tijdens deze dag ga ik meehelpen met coachen, organiseren en schminken. Er is van alles te doen. Het is geweldig hoe blij je die kinderen kunt maken en daar word ik zelf ook heel blij van.

Lieke van Geel, opleiding Manager Retail

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed