Alfa-college

Marnik loopt stage in China

Marnik loopt stage in China


Student Marnik vertelt

Op stage in het buitenland leer je om onafhankelijk te zijn en je komt in contact met heel andere culturen. Juist vanwege de cultuur sprak een stage in China mij wel aan.
Een cultuurshock heb ik niet gehad, maar anders is het wel. Vooral de kleine dingen, zoals het eten met stokjes!

Het Alfa-college heeft connecties met een school in Shanghai, de Hutong school. En via deze school heb ik mijn stagebedrijf gevonden. Het bedrijf waar ik stage liep importeert voedingsmiddelen, zoals Tobleron, Côte d'Or en speciaalbieren.

Tijdens de stage hoorde ik bij het salesteam en daar werd voornamelijk Engels gesproken. Ik hielp mee met een onderzoek om te zien of een nieuw ijsmerk interessant was voor import. Ik maakte presentaties en zocht beeldmateriaal bij de producten. Ook ging ik naar verschillende supermarkten om te kijken of de producten netjes in de schappen lagen. Dat was erg leuk, want daardoor ben ik op plekken geweest waar je als toerist nooit zou komen.

Het leukst van mijn periode in Shanghai zijn de mensen die ik heb ontmoet. Met de andere buitenlandse studenten die ik via de Hutong school leerde kennen, was het erg gezellig. We deden leuke dingen samen, zoals een weekend naar de Yellow Mountains (bekend van de film Avatar!), de Chinese Muur in Beijing en het terracottaleger in Xi’an bezoeken.

Via WeChat (soort whatsapp) houden we contact. Met deze app kun je in China trouwens ook overal betalen, superhandig!

Marnik Schonewille, 20 jaar
Student Assistent manager internationale handel
Juni 2019

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed