Alfa-college

Ierland, een prachtige ervaring!

Ierland, een prachtige ervaring!


Student Sandor vertelt

De mensen in Ierland zijn heel vriendelijk en ik voelde mij er meteen thuis. En de natuur, oude ruïnes...mijn stage in Ierland was een prachtige ervaring!

Stage lopen in het buitenland leek mij altijd al leuk, want ik houd erg van reizen, nieuwe dingen leren en nieuwe mensen leren kennen. Ierland sprak mij meteen aan. Het was ook dé kans om mijn Engels verder te verbeteren. Via het Alfa-college werd het eerste contact gelegd met een contactpersoon van CIELS, Carlow International English Language School. Zij hebben op basis van mijn CV een stageplaats gezocht. Na een telefonische kennismaking met mijn stagebedrijf was het rond.

MavenTM is een commercieel B2B-bedrijf, gespecialiseerd in klantcontacten in de technologische sector. Tijdens mijn stage heb ik geholpen met het zoeken naar potentiële klanten voor de export en voorbereidend klantcontact. 

Ik kreeg al best veel verantwoordelijkheid.Ik bekeek inkomende e-mails, zocht naar contactinformatie van potentiële en huidige klanten en maakte belafspraken met Nederlandse bedrijven om klanten te werven. Daarnaast volgde ik een aantal uur per dag online cursussen via Hubspot op het gebied van marketing en e-commerce. Allemaal in het Engels natuurlijk!

Natuurlijk deed ik in mijn stageperiode ook veel leuke dingen. Samen met vier Zweden en drie Finnen verbleef ik in een huis in de stad Carlow. Dat is een echte studentenstad op een uurtje van Dublin. 

Samen St. Patrick’s Day in Dublin vieren en op de fiets de omgeving  ontdekken en samen met mijn tante in de auto het land door touren.Ik moest wel wennen aan de wegen in Ierland. Natuurlijk rijdt het verkeer links, maar er zijn ook geen tot bijna geen fietspaden. Dus fietse ik op weg naar stage op de normale weg, waar de auto’s langsrazen. Dat betekende goed opletten! En begin maar alvast met sparen als het je ook iets lijkt, want Ierland is een duur land, maar absoluut een aanrader!

Sandor Exalto
Student opleiding Assistent manager internationale handel
Juni 2018

Student Sandor op internationale stage in Ierland

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed