Alfa-college

Summer camps

Summer camps


Vijf studenten uit Hoogeveen van de opleiding Leisure en Hospitality liepen tijdens de zomervakantie stage in de VS bij Summer camps.


“Ik heb hier echt veel van geleerd, en ik ben zelfstandiger geworden”, zo geven de meiden aan.

 

Mijn Engels ging met sprongen vooruit en ik heb nu vrienden over de hele wereld.Studentes Romy van Staaten, Anouschka Steenbergen en Latisha Krale zaten in Camp St. Albans. Een kamp op 100 kilometer van Seattle, in Washington. Het ligt in een prachtige omgeving: in de bossen bij een meertje. Daar kunnen diverse activiteiten gedaan worden, zoals zwemmen en kanoën. Ook kunnen de meisjes paardrijden en boogschieten en zijn er verschillende arts & crafts-activiteiten.

Studente Lina IJmker zit in Camp River Ranch, ook in de buurt van Seattle. Ook hier worden diverse buitenactiviteiten gedaan, onder de visie ‘empowerment’ voor meisjes en vrouwen. Dit kamp vind het belangrijk dat er internationale begeleiders zijn, zodat de kinderen andere culturen leren kennen en respecteren.

Studente Julia Verschuur zat in Camp Ginger Cascades, een girls scout camp in North Carolina. Het is een enorm groot kamp, met ook dieren, zoals beren, slangen, herten en schildpadden. In het kamp wordt nadruk gelegd op woman power.

Onze studenten hebben zich ingezet om alle kinderen een leuke, gezellige tijd te bezorgen. Zelf hebben ze het ook naar hun zin gehad, al hadden sommigen in het begin nog wat heimwee en moest er gewend worden aan de Amerikaanse 'camp' cultuur. Deze ervaring neemt niemand ze nog af!

In een summer camp verblijven kinderen en/of volwassenen één of meerdere weken onder begeleiding. Er zijn algemene kampen, sportkampen, kampen met een specifieke identiteit. Onze studenten zaten verspreid over drie summercamps, zogeheten ‘girl scout camps’.

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed