Alfa-college

Yolin loopt stage in Ghana

Yolin loopt stage in Ghana


Student Yolin vertelt

Van kleins af aan heb ik de droom om ontwikkelingshulp te gaan bieden in Afrika. Toen ik te horen kreeg dat je op buitenlandse stage kon gaan, twijfelde ik geen moment: ik ga voor 4 maanden naar Ghana met de organisatie Dream Africa Care Foundation om ontwikkelingswerk te doen. Ik ga mijn droom waarmaken!

In Ghana had ik mijn eigen klas met 16 leerlingen van 7 tot 13 jaar oud. Ik gaf les in Engels, aardrijkskunde, biologie, creatief, gym en godsdienst. Elke ochtend stond ik voor de klas en in de middag ging ik samen met de andere vrijwilligers naar het weeshuis om te helpen met het huiswerk en om gezellig samen te spelen.

Naast het lesgeven en het begeleiden heb ik veel met de kinderen gedanst. Dat was echt geweldig.Samen met veel vrijwilligers van allemaal verschillende landen leefde ik in één huis. We hebben in onze vrije tijd veel leuke dingen gedaan. Het allerleukste was op safari gaan. Ik heb superveel geleerd van de geweldige vibe van de mensen in Ghana. Ze zijn zo snel tevreden en door middel van dans en muziek slepen ze zichzelf overal door heen. Door deze reis waardeer ik alles nog meer en heb ik een nog positievere kijk op het leven gekregen.

Ik ben erg zelfstandig geworden en ben van de Afrikaanse cultuur gaan houden. Ook durf ik nu veel meer en ga ik alle uitdagingen aan. En wat voor mij het mooiste was, waren de glimlachjes van de kinderen, de fantastische nieuwe mensen die ik heb ontmoet en dat ik de Engelse taal nu goed beheers. Als ik de kans zou krijgen, sta ik morgen weer voor mijn klas in Ghana!

Yolin Bodde
Student opleiding Onderwijsassistent

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed