Alfa-college

Entree-opleidingen Hoogeveen

Entree-opleidingen Hoogeveen

Wat deze opleidingen bijzonder maakt

 • De Entree-opleiding is een 1-jarige mbo-opleiding tot assistent
 • Je krijgt veel persoonlijke aandacht en begeleiding van de docenten
 • Na deze opleiding kun je aan het werk of verder leren met een niveau 2-opleiding

"Deze opleiding is een mooie eerste stap"

"Deze opleiding is een mooie eerste stap"

Sluiten
“Omdat ik graag in de zorg wil werken en ik geen vooropleiding heb afgerond doe ik de Entree-opleiding. Ik heb een dochtertje gekregen toen ik op de middelbare school zat en moest voor haar zorgen waardoor ik niet op school kon zijn. Ik heb daarna twee keer eerder de entree-opleiding geprobeerd op een andere school, maar nu ben ik gemotiveerder en word ik goed geholpen. Ik vind het fijn dat er goed wordt meegedacht met mijn situatie en dat de school en docenten flexibel zijn.

Ik heb het profiel zorg en welzijn gekozen, omdat ik heel graag pedagogisch medewerker wil worden. Het lijkt me mooi om kinderen te helpen die het moeilijk hebben. Ik denk dat je met veel levenservaring kinderen goed kunt helpen om ze op het rechte pad te krijgen.

Deze opleiding is een mooie eerste stap. Je moet het halen als je verder wilt komen. Je leert in dit jaar hoe het eruit gaat zien als je een vervolgopleiding wilt gaan doen en wat er allemaal bij komt kijken. Je loopt ook alvast een dag mee met iemand van niveau 2.

Vakken die we krijgen zijn bijvoorbeeld burgerschap, ondernemend gedrag en rekenen. We hebben  leuke opdrachten gedaan al, zoals een cv maken en een portfolio. Het allerleukst vond ik een video van mezelf maken waarin ik mezelf moest presenteren en moest vertellen wat mijn kwaliteiten zijn.”

Amanda Kardasevic
student Entree, profiel Assistent dienstverlening en zorg
 • In het kort
  De Entree-opleiding is een 1-jarige mbo-opleiding tot assistent. Als assistent voer je opdrachten uit en werk je samen met anderen. Je bent vriendelijk in de omgang en je bent bereid om te leren. Natuurlijk kom je altijd op tijd en houd je je aan afspraken.
 • Iets voor jou?

  Heb je geen diploma van je middelbare school? Volg dan een Entree-opleiding. Tijdens de opleiding werk je aan allerlei studievaardigheden en aan je eigen ontwikkeling. Het programma kan voor iedereen anders zijn, evenals de duur van de opleiding. Met een Entree-diploma word je toegelaten tot een mbo-opleiding op niveau 2 of je kunt gaan werken.

 • De opleiding
 • Vakken
  Je leert op school en in de praktijk (stage of werk). Je krijgt les in Nederlands, rekenen, burgerschap, loopbaan en je volgt een keuzedeel. 
 • Leerweg

  BOL

  De Entree-opleidingen in Hoogeveen zijn BOL-opleidingen en BBL-opleidingen. In de beroepsopleidende leerweg (BOL) combineer je school met een stage. In de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) ga je één dag in de week naar school en werk je daarnaast minimaal 18 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Tijdens de Open dag en het kennismakingsgesprek vertellen we je hier meer over.
 • Vooropleiding en toelating
  Voor de Entree-opleidingen op niveau 1 heb je geen (vmbo- of mbo-)diploma nodig. Wel moet je op 1 augustus 16 jaar of ouder zijn.

  Kennismakingsgesprek


  Na je aanmelding hebben we een kennismakingsgesprek. We bespreken daarin onder andere de richting die jij hebt gekozen en welke begeleiding je (eventueel) nodig hebt.
 • Hulp nodig bij het aanmelden?
  Je kunt je aanmelden voor een van de Entree-opleiding Hoogeveen door naar deze pagina te gaan en de Entree-opleiding die je wilt gaan volgen aan te klikken. Kom je er niet helemaal uit? Voor meer informatie over de opleiding en/of aanmelden neem je contact op per mail: info@alfa-college.nl of telefonisch: 0800-8100.
 • Na je opleiding
  Heb je deze opleiding op niveau 1 afgerond, dan kun je aan het werk gaan of doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2. Per opleiding kunnen de eisen voor vooropleiding en toelating verschillen.
 • Opleidingswijzer

  Er zijn geen Opleidingswijzers gevonden.

 • Schoolkosten

  Voor je opleiding betaal je:

  • les- of cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal

  In de meeste gevallen moet je een laptop aanschaffen. Je hoort vanuit de opleiding of dit ook voor jou geldt. 

  Les- of cursusgeld

  Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld kijk je op de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. De opleiding stuurt je een factuur voor het lesmateriaal. Je hoeft zelf geen boeken in te kopen. 

  Mbo-studentenfonds

  Als je een opleiding bij ons gaat volgen, dan kun je in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Mbo-studentenfonds als er bepaalde financiële belemmeringen zijn. Kijk hier voor meer informatie over het Mbo-studentenfonds.

Wil je een vraag stellen over deze opleiding?

Ga in gesprek met onze opleidingsadviseurs over deze opleiding en het Alfa-college.

Misschien vind je deze opleidingen ook leuk

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (Entree NT2)
HOOGEVEEN
Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (Entree NT2)
Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek (Entree Installatietechniek)
HOOGEVEEN
Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek (Entree Installatietechniek)
Assistent verkoop/retail (Entree Detailhandel)
HOOGEVEEN
Assistent verkoop/retail (Entree Detailhandel)

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed