Alfa-college

Ik wil een toekomst voor mijn kinderen

Ik wil een toekomst voor mijn kinderen


Amila Buzimkic (27) uit Groningen is eerstejaarsstudent van de opleiding Secretaresse. Na ziekte en twee zwangerschappen besloot ze terug naar school te gaan: “Mijn mbo-diploma halen is altijd mijn doel geweest. Ik wil een goede toekomst voor mijn kinderen en hun voorbeeld zijn, zodat ik ze kan bieden wat ze nodig hebben. Familie is voor mij heel erg belangrijk, maar ik vind het ook fijn om even niet ‘de moeder van’ te zijn. Op het Alfa-college en tijdens stage leer ik nieuwe mensen kennen; mijn wereld wordt weer groter.”


Amila: Vrouwencentrum Jasmijn heeft ervoor gezorgd dat ik weer naar school kan gaan. Jasmijn helpt vrouwen met verschillende achtergronden en culturen bij de inrichting van hun leven. Deze stichting legde de eerste contacten met het Alfa-college. Naast begeleiding van mijn mentor/coach kan ik ook altijd op deze stichting terugvallen.”

Medisch secretaresse

Een secretariële opleiding stond al vast: “Toen ik in het ziekenhuis lag kwam ik in aanraking met medisch secretaresses en dat zag ik mezelf ook wel doen. Mensen helpen maakt me sowieso blij! Ik ben een vrij rustig en dat is wel een belangrijk eigenschap voor deze opleiding, net als stressbestendig, flexibel, klantvriendelijk, sociaal en nauwkeurig zijn.

Medewerker administratie en receptie in 1 jaar

Ondanks haar vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg waarmee ze toelaatbaar is tot Secretaresse niveau 3 is ze eerst niveau 2 gaan volgen: “Dit was mijn eigen keuze; ik was al zo lang niet meer naar school geweest! Maar het leren ging me goed af en omdat ik gemiddeld een 7,5 als cijfer had kon ik de opleiding Medewerker administratie en receptie in 1 jaar afronden.”

Extra certificaat

Nu volgt ze de tweejarige opleiding Secretaresse: “Het vak bedrijfssimulatie vind ik het allerleukste. We lopen dan fictief stage bij de Efteling en krijgen opdrachten als mailtjes, uitnodigingen, brieven schrijven en verlofaanvragen verwerken. Ook ben ik al op stage geweest. Bij CMZorg waren telefoneren, notuleren, auto’s reserveren en uitlenen, balie- en archiefwerkzaamheden dagelijkse kost. Hartstikke leuk om te doen. Volgend schooljaar wil ik graag het keuzevak medisch secretariaat volgen.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed