Alfa-college

Ondernemers award

Ondernemers award


DOE MEE AAN JONG ONDERNEMEN

Ondernemen is één van de waarden van het Alfa-college. We zien daarom graag dat je meedoet aan het landelijke traject Jong Ondernemen.

Je kunt op de diverse locaties in Groningen en Hardenberg deelnemen aan een studententeam (college companies) en actief bezig zijn met ondernemerschap: niet in theorie, maar vooral door te doen. Dit vraagt een grote inzet, motivatie en ambitie. Docenten en mensen uit het bedrijfsleven begeleiden je ondernemingsteam.

 • Ondernemersaward 2018
  De Alfa-college Ondernemers Award wordt dit jaar op woensdag 25 april uitgereikt in Hardenberg. Vier verschillende studententeams gaan daar met elkaar de strijd met elkaar aan om de beste student-ondernemers te worden. De Ondernemers Award wordt uitgereikt naar aanleiding van de beste pitch en het beste idee, gekozen door een deskundige jury. Het publiek bepaalt wie de winnaar van de Publieksprijs wordt.

  Het winnende team van de jaarlijkse Ondernemers Award ontvangt een wisseltrofee, een geldprijs en natuurlijk een eervolle titel. Een deskundige jury zal de presentaties en de ondernemingen beoordelen. De juryleden zijn Douwe Prinsse (wethouder Gemeente Hardenberg), Klaas Bakker (directeur Alfa-college Hardenberg ) en Peter Zwartscholten (Startershuis DOEN).
 • Ondernemersaward 2017

  Eerste prijs 2017
  Het Hoogeveense team van Koffers & Go won de eerste prijs. De vacuümzakken creëren meer ruimte in koffers en rugzakken. Uiteindelijke doel is om koffers op de markt te brengen met een ingebouwde vacuümzak. De jury:
  Ze hebben een oplossing voor een herkenbaar probleem."Door een slimme combinatie op bestaande toepassingen toe te passen hebben ze een uniek product bedacht. Ook zijn alle aspecten van het ondernemerschap goed doordacht.”

   


  De winnaars 2017, Koffers & Go

  Tweede prijs 2017
  De tweede plaats was voor Easy Info. Dit team uit Hardenberg is al succesvol met hun product waarmee je met je mobiel direct toegang krijgt tot een voorgeprogrammeerde website. Een beetje vergelijkbaar met een QR-code, maar deze techniek werkt sneller, makkelijker en is op vele manieren toepasbaar. De jury: “Knap gebruik van nieuwe technologie en mooie integratie offline en online middelen.”

  Derde prijs 2017
  Tube It eindigde op de derde plaats. Met hun boter verpakt in tubes bieden ze een oplossing voor een veel voorkomende ergernis op de ontbijttafel: vieze botervlootjes. De jury: “Deze oplossing bestaat al, maar nog niet voor boter. De prijs is vooral ook als aanmoediging om vol te houden om het product op de markt te zetten. De inzet hiervoor is duidelijk aanwezig.”

  Publieksprijs 2017
  De winnaar van de Publieksprijs was Easy Hacks. Op een originele en duidelijke manier presenteerden deze Hardenbergse studenten hun brievenbusverklikker, waarmee je op afstand kan zien of er post in de brievenbus zit. Zo loop je nooit meer voor niks!

  Buitencategorie
  Esmee Spaans won in de Buitencategorie. Dit zijn ondernemingen van studenten die niet via school zijn opgezet, maar op eigen initiatief. Esmee studeert in Groningen Mode/Maatkleding en ontwerpt en maakt met succes unieke kledingstukken. De jury was onder de indruk van haar product en aanpak en haar prachtige focus.

 • Ondernemersaward 2016
  Eerste prijs 2016
  Winnaar van de Alfa-college Ondernemers Award is het studentteam Improviso, met een innovatief concept om zonnepanelen te verwerken in zonneschermen. De studenten van de locatie Admiraal de Ruyterlaan in Groningen zijn begeleid door Stuart Addison.  Tweede prijs 2016
  De tweede prijs ging naar studentbedrijf Hang On, uit Hardenberg. De studenten bedachten een handige oplossing om vlaggestokhouders het hele jaar door te gebruiken.

  Derde prijs 2016
  Handy Seven, ook uit Hardenberg, won de derde prijs. Zij ontwikkelden een praktisch apparaatje om sneller en gemakkelijker te kunnen vakkenvullen in de supermarkt. De studentbedrijven zijn begeleid door Gerard Tamminga.

  Publieksprijs 2016
  Het publiek mocht stemmen wie met de publieksprijs naar huis mocht. Deze prijs ging naar Snelle zwemstart; een boek met bijbehorende app die kinderen helpt bij de zwemles.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed