Alfa-college

Cursist van het jaar

Cursist van het jaar
 • Anna Stuttje | Beter lezen en schrijven | Locatie Admiraal de Ruyterlaan
  “Mijn wereld gaat echt een stukje verder open” 

  “Lezen en schrijven heb ik niet meegekregen vroeger. Mijn jeugd speelde zich af in kindertehuizen en dan vergeet je je toekomst. Ik volg de cursus Beter lezen en schrijven al een aantal jaren en ik blijf het gewoon doen. Klasgenoten geef ik tips hoe je je kunt voorbereiden op een examen en ik stel ze gerust. Elkaar een beetje helpen, daarvoor ben je er.  

  Ik werk in de fietsenstalling bij het Noorderpoort College. Er komt soms papierwerk bij kijken, zoals mijn uren opschrijven en bordjes maken. Dat gaat steeds makkelijker.  

  Ik ben ook taalambassadeur. Ik vertel kinderen op school hoe belangrijk lezen en schrijven is. Andere laaggeletterden geef ik tips en vertel ik over mijn ervaringen. Je bent nooit te oud om te leren. Ik kan een hele hoop wat ik voor die tijd niet kon. Als je kunt lezen en schrijven, gaat de wereld echt een stukje verder open.” 

 • Corina Huls | Medisch secretaresse | Locatie Boumaboulevard

  “Ik wil heel graag verbonden blijven met de zorg”

  “De zorg is mijn passie. Ik werk al vanaf mijn vijftiende als verzorgende IG. Door artrose in mijn schouder moest ik vorig jaar een switch maken. Het ging niet meer. Mijn werk loslaten was niet gemakkelijk. 

  Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en ging op zoek naar wat er wel mogelijk is. Ik had maar één eis: verbonden blijven met de zorg. Het werd de cursus medisch secretaresse. Ik ben de enige van de vijftien cursisten met ervaring in de zorg. Ik deel graag mijn ervaringen met hen. Anderen helpen en iets meegeven, vind ik heel fijn. 

  Ik heb al een baan. Ik werk als medisch secretaresse bij het Borstcentrum in het Martini ziekenhuis. Het is deels beeldschermwerk. Daarnaast begeleid ik patiënten die binnenkomen en stel ze op hun gemak. Het zorgen voor en het contact met mensen; gelukkig kan ik dat ook in deze baan blijven doen.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed