Alfa-college

ALFA'S GOUD EN MBO AMBASSADEURS

ALFA'S GOUD EN MBO AMBASSADEURS

Alfa’s Goud is binnen het Alfa-college dé verkiezing en hét moment waarop we waardering geven aan onze studenten, medewerkers, stagebedrijven en praktijkopleiders. Zodat ze zich gezien voelen in hun talent, geïnspireerd raken door samenwerking en inzichten en gesterkt worden in hun passie!

We vieren Alfa's Goud met een feestelijk verkiezingsevent waarbij er uit meerdere kandidaten één student, cursist, docent, medewerker, duurzaamheidsteam, leerbedrijf en praktijkopleider van het jaar wordt gekozen.

Wil je de sfeer proeven van de Alfa's Goud finale? Bekijk dan hier de foto's van de finaleavond van Alfa's Goud 2023. 

Sluiten

“Ik ben als persoon heel erg gegroeid” 

“Ik heb deze opleiding eerder gevolgd, maar door de lastige situatie waarin ik toen zat, lukt het me niet. Toen ik opnieuw begon, heb ik een voorlichting gegeven over mijn verslavingsverleden. Dit sloot goed aan bij de casus waar we op dat moment mee bezig waren. Ik ben door diepe dalen gegaan, maar als persoon ook erg gegroeid sinds ik weer op school zit. Dat krijg ik ook terug van mijn docenten Esther en Tess, die mij veel hebben geholpen. 

Ik vind openheid en eerlijkheid heel belangrijk, dus ik vond het mooi dat ik dit kon delen. Hopelijk weten studenten die in een soortgelijke situatie zitten dat ze niet alleen zijn. 
Het is mijn droom om forensisch psycholoog te worden of jongerenwerker, misschien wel in de kliniek waar ik zelf heb gezeten. Ik hoop ook andere studenten te motiveren en te inspireren om hun dromen achterna te gaan.” 

Landelijke Mbo Ambassadeurs

Student van het jaar
De winnaar in de categorie student van het jaar wordt aangemeld voor de landelijke verkiezing Mbo Ambassadeur. Jaarlijks organiseert de Mbo Raad via Dit is mbo deze landelijke verkiezing.
Student Safa vertegenwoordigde onze school tijdens de landelijke verkiezing Mbo Ambassadeur 2023. Check de Youtube-serie Mbo'ers pakken aan om de editie van 2023 terug te kijken. 

Docent van het jaar
De docent van het jaar wordt aangemeld voor de verkiezing 'leraar van het jaar'. Jaarlijks organiseert leraar 24 deze landelijke verkiezing. Leraar 24 is een samenwerking van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Kennisnet en NRO. 

Leerbedrijf en praktijkopleider van het jaar
De winnaars van de categorieën leerbedrijf van het jaar en praktijkopleider van het jaar worden aangemeld voor de verkiezing Beste leerbedrijf en Beste praktijkopleider. Jaarlijks organiseert SBB deze landelijke verkiezing. 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed