Alfa-college

Excellentieprogramma's

Excellentieprogramma's


Het Alfa-college vindt het belangrijk om
haar studenten in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen. Daarom bieden wij naast het vaste lespakket, programma’s aan voor studenten die op zoek zijn naar meer uitdaging, verdieping of verbreding. Dit noemen wij de Excellentieprogramma’s.

Deze Excellentieprogramma’s zijn toegankelijk voor studenten op verschillende niveaus en zijn gericht op verschillende vakgebieden. Want wij vinden dat iedere student de kans moet krijgen zijn of haar talenten te benutten. Kortom, er is voor iedere student wel een programma wat bij hem of haar past, afhankelijk van ambities en dromen.

 • Topacademie
  Uitgroeien tot young professional met een concreet plan voor de toekomst. Tijdens Topacademie werken studenten gezamenlijk en individueel aan een persoonlijk doel rondom ondernemerschap.
 • Cambridge English
  Klaar voor een internationale carrière? Cambridge English biedt studenten de kans om hun Engels naar een hoger niveau te tillen.
 • Explore your talent

  Dit programma staat in het teken van organisatie en samenwerking. Studenten werken aan deze vaardigheden door samen een eendaagse activiteiten te organiseren. 

 • Durability Project
  Durability Project daagt studenten uit om grenzen te verleggen en na te denken over de toekomst. Door masterclasses en sportieve activiteiten werken studenten aan een sterke mindset en focus.
 • Entree & Niveau 2
  In dit programma werken studenten van Entree en Niveau 2 aan hun persoonlijke talenten. De studenten krijgen hierbij hulp van een professional uit de praktijk die hen verder zal helpen hun talenten te ontwikkelen. 
   
 • Back to Basics
  Dit programma biedt studenten de kans zowel fysiek als mentaal aan jezelf werken en zichzelf te leren kennen. Tijdens dit programma werken ze midden in de wildernis aan zichzelf, identiteit en doelen. Ze gaan bezig met bushcraft en survival, maar ook met persoonlijke ontwikkelingen en vragen.
 • Kansrijk Excelleren in het Buitenland
  Het programma biedt studenten om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. Ze leren kennis delen en kennis maken met andere culturen. 
 • Persoonlijk talent 
  Bij persoonlijk talent gaan  studenten talenten verder ontwikkelen. Ze leren kwaliteiten herkennen en hoe ze deze in kunnen zetten. Dit kan binnen of buiten school. Denk hierbij aan het volgen van een taalcursus (Spaans, Duits of Engels), het volgen van een extra keuzedeel of een (inter)nationale opdracht.
 • Ondernemersschool

  Studenten krijgen de unieke kans om gratis deel te nemen aan de 10-delige cursus van de Ondernemersschool met inspirerende docenten en gastsprekers.

  Ze maken een eigen ondernemingsplan en experimenteren en oriënteren met ondernemerschap. Daarnaast biedt het excellentiecertificaat meer kansen bij hun loopbaan en een eventuele doorstroom naar het hbo.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed