Alfa-college

Skills heroes

Skills heroes


Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens een voorronde op onze eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden. Op de website van Skills Heroes lees je alles over de verschillende vakrichtingen, de opbouw van de wedstrijden en de wedstrijdopdrachten.


Passie voor het vak

Sluiten
Esmé Hemmes, student aan de opleiding Schoonheidsspecialist op het Alfa-college locatie Kluiverboom neemt namens Team NL deel aan WorldSkills 2019 in Kazan, Rusland. Ter voorbereiding op de WorldSkills volgde Esmé in mei een trainingsweek rondom haar vakgebied Schoonheidsverzorging in Boedapest.

Esmé vertrok zondag 19 mei samen met haar docent, Esther Westers naar Boedapest. Daar volgden drie bomvolle dagen met deelnemers uit 12 verschillende landen: Spanje, Frankrijk, Ierland, Engeland, Rusland, India, Hongarije, Brazilië, Zweden, Kroatië en Zwitserland.

“We begonnen iedere trainingsdag met de theorie over de verschillende verzorgingsproducten van het merk Pandhy’s. Dit merk moeten we gebruiken tijdens de WorldSkills. En na een demonstratie gingen wij het ’s middags zelf in de praktijk brengen. Maandag hadden we de eerste trainingsdag. Deze dag heb ik sugering geleerd (methode voor ontharen) en hebben de benen, armen, oksels, bovenlip en kin en wenkbrauwen onthaard met de sugering.

Op dinsdag stond de gezichtsverzorgingslijn van Pandhy’s, Cosmix, op de planning. De producten hebben een fijne structuur en er zitten heel veel werkstoffen in. Bij de gezichtsverzorging zijn er vier basisproducten (hydrogel, massagebase, maskbase and creambase) op olie- of waterbasis. Aan het basisproduct voeg je de werkzame stoffen toe en kan je gericht op de huid werken. Met de klant bespreek je van welke structuur de klant houdt zodat je meer druppeltjes van de olie of water kunt toevoegen.

Woensdag stond de lichaamsbehandeling op de planning, waar we een nieuwe manier van masseren hebben geleerd. De suger massage. De sugermassage zorgt voor een lymfedrainage en het afvoeren van afvalstoffen. Met deze massage breng je de zuurstof naar de huid. Daarnaast gingen we de huid reinigen en peelen en kon je je eigen massage gaan toepassen. Hierna brachten we een pakking aan op basis van paraffine.

Na drukke dagen vlogen we op donderdag weer terug naar Nederland. Ik heb gezien dat de concurrentie hoog is! Iedereen was heel erg goed. Het was leuk om te zien hoe ieder land weer op zijn eigen manier werkt. En het was mooi om te merken dat iedereen echt een passie heeft voor het vak.”

De wereldkampioenschappen voor beroepen worden gehouden van 22 t/m 27 augustus in Kazan, Rusland. Totaal strijden in augustus ruim 1.500 jonge vakmannen en vakvrouwen strijden om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Uit Nederland doen 27 nationaal mbo-kampioenen en 1 vmbo-leerling mee aan dit kampioenschap.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed