Alfa-college

Sjoerd Praat

Sjoerd Praat


"IK BEN MEER OVER MEZELF TE WETEN GEKOMEN"Ik was op zoek naar een extra uitdaging tijdens mij studie. Ik wil later graag de medische technologie in, als ingenieur. En na een lastige periode was dit voor mij de tijd om mijn eigen kwaliteiten te herontdekken. Om mezelf beter in de markt te kunnen zetten en om straks – na mijn diploma te hebben behaald – een bewuste keuze te maken. Ik wilde tijdens de MBO Topacademie dus meer over mezelf te weten komen. Dat is gelukt!

De afgelopen maanden heb ik geleerd om te presenteren, pitchen en te netwerken. Contact zoeken met bedrijven, gewoon doen! Altijd vragen.Dat biedt kansen waar je zelf nog nooit over na hebt gedacht.
Er zijn veel momenten die er voor mij uit sprongen. Tijdens de masterclass bij de Academie Minerva kreeg ik goede tips om goed te kunnen presenteren. Het begint al bij de start. Even wat ontspanningsoefeningen om te aarden. Ook kreeg ik adviezen over de samenhang van mijn verhaal. En bij BNNVARA sprong het verhaal van een presentator eruit. ‘Zoek iets wat je leuk vindt, waar wordt je blij van?’, was zijn boodschap aan ons.

Qua ontwikkeling zag ik tijdens ons bezoek aan de Librije resultaat. Daar stond samenwerken centraal, en de rol die je hebt in de groep. De Belbin-test, waarin aan de hand van persoonskenmerken een groepsrol wordt bepaald, was een bevestiging dat ik als persoon gegroeid ben. Ik heb me dus zeker ontwikkeld, dat is leuk om te zien.

Sjoerd Praat
student Technicus Engineering in Groningen

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed