Alfa-College inverted
HARDENBERG, BOL, niveau 1, opleidingsduur 1 jaar

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (Entree Horeca)

Tijdens de opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (Entree Horeca) leer je helpen in een restaurant, bij een cateringbedrijf of in de keuken van een zorginstelling.
  • Iets voor jou?
    - Verantwoordelijkheid nemen past bij je.
    - Je steekt graag je handen uit de mouwen.
    - Je vindt het niet erg om op onregelmatige tijden te werken.
    - Je kunt goed met mensen omgaan.
    - Je doet graag afwisselend werk.
    - Je maakt het mensen graag naar de zin.

    Herken je jezelf hierin? Dan is de opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (Entree Horeca) iets voor jou!
  • De opleiding
    De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Tijdens de opleiding leer je voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor de keuken en de bediening/uitgifte. Je doet ervaring op in de catering, bij instellingskeukens en restaurants.

    Je werkt en leert in kleine groepen. Je krijgt:
    - veel persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding
    - een coach/stagebegeleider
    - school en stage

    Competenties

    Je werkt tijdens je opleiding ook aan vaardigheden en eigenschappen, zoals:
    - verantwoordelijkheid
    - zelfstandigheid
    - initiatief nemen
    - omgaan en overleggen met collega's en gasten
  • Vakken
    Je volgt:
    - praktijklessen op het gebied van koken en serveren

    Algemene vakken

    Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Loopbaan en burgerschap en rekenen. Dit zijn verplichte vakken, waarvoor je examen doet. Rekenen telt nog niet mee voor je diploma.

    Keuzedelen

    Je kiest zelf extra vakken (keuzedelen) die passen bij jouw vak, vakgebied of aangrenzend vakgebied. Daardoor ben je beter voorbereid op de snel veranderende arbeidsmarkt. Een docent begeleidt je natuurlijk in je keuze als je dat wilt. Per opleiding, en soms ook per school, verschilt het aanbod in keuzevakken. Op de Open dag krijg je meer informatie over keuzedelen.
  • Leerweg
    In periode 1: ga je 4 dagen naar school en mogelijk 1 dag stage.
    In periode 2, 3 en 4: loop je 2 dagen per week stage, 1 dag voor profiel en 2 dagen naar school.
  • Vooropleiding
    Je hebt geen diploma nodig, maar je moet wel 16 jaar zijn op 1 augustus. Na je aanmelding hebben we een kennismakingsgesprek. We kijken of de Entree-opleiding geschikt voor je is en welke richting (profielkeuze) het best bij je past.

    Is je Nederlands niet zo goed?

    Is je kennis van de Nederlandse taal nog niet goed genoeg (bijvoorbeeld omdat je nog niet zo lang in Nederland bent), dan is de opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (Entree NT2) misschien iets voor jou.
  • Na je opleiding

    Verder leren

    Heb je je diploma, dan stroom je door naar een opleiding op niveau 2. Een van de volgende opleidingen sluit dan heel goed aan:
    - Kok
    - Gastheer/-vrouw
    - Medewerker facilitaire dienstverlening

    Aan het werk

    Je werkt bijvoorbeeld:
    - in een restaurant of hotel
    - bij zorginstellingen voor ouderen
    - in de catering
    - in de recreatiesector
  • Meer informatie en aanmelden

    Meer informatie of aanmelden kan bij im.visschedijk@alfa-college.nl of telefonisch: 088-334 24 19.

  • Studiekosten
    Voor je opleiding betaal je:
    - les- of cursusgeld
    - kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal (ongeveer € 185)
    Let op: dit bedrag is een indicatie!

    Les- of cursusgeld

    Les- of cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

    Meer info

    De kosten voor lesmateriaal en de vrijwillige bijdrage zijn voor de totale opleiding. Tijdens je kennismakings vertellen we je alles wat je nog wilt weten over Studers.
  • Studie in cijfers