Alfa-college

BBL Pedagogisch werk

Werken en leren in de kinderopvang of een basisschool? Dat kan! In de beroepsbegeleidende leerweg, BBL, combineer je werken en leren. Je gaat één dag in de week naar school. En de andere dagen ben je in dienst van een leerbedrijf. Je leert dus vooral in de praktijk.
Of je nu kiest voor werken op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, basisschool of IKC, wij hebben de opleiding die bij jou past!

BBL-studenten Chanel (22 jaar) en Maral (36 jaar) delen hun ervaringen. Je leest de verhalen hieronder. Of scroll direct verder en ga naar de opleidingspagina’s voor alle informatie.

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Sluiten
Kijk mee met Mandy bij de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker in Hardenberg. Mandy vertelt over de opleiding, haar stage, wat er zo leuk aan is en wat je allemaal nog meer kunt doen naast de opleiding.

“Werken met kinderen is het leukste wat er is”

-

Ervaringen BBL-studenten

 • Verhaal Chanel - Pedagogisch medewerker kinderopvang  
  “Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om met kinderen te werken. Ik heb anderhalf jaar de pabo gedaan en kwam er daar achter dat ik lesgeven niet super leuk vond. Via een collega op de werkvloer, die de bso deed, ben ik bij Kindcentrum Balkbrug terecht gekomen. Deze BBL-opleiding past bij mij: Het is super handig om de combinatie werken en leren te doen. Alles wat je op school leert, kun je meteen toepassen in de praktijk. En ik vind het werk echt geweldig. Het geeft mij zoveel plezier!

  De opleiding zelf was in het begin even wennen. Wat wordt er van je verwacht? Hoe zien de opdrachten eruit? Hoe gaat het op stage? Nu, na een paar maanden kan ik zeggen dat het echt heel leuk is. We weten nu goed wat er van ons verwacht wordt en de opdrachten zijn duidelijk.

  We hebben een ontzettend leuke en gezellige klas. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Ook leuk is dat we allemaal van verschillende leeftijden en achtergronden komen. We leren dus erg veel van elkaar! En onze coach begeleidt ons goed. we kunnen altijd met alles bij haar terecht. En ook de andere docenten zijn mega behulpzaam en enthousiast.”

  Chanel van Slooten, 22 jaar.
  Student Pedagogisch medewerker kinderopvang

  student pedagogisch medewerker kinderopvang
 • Verhaal Maral - Pedagogisch medewerker kinderopvang
  “Ik ben van Armeense afkomst en geboren in Irak. In mijn land heb ik gestudeerd als pedagogisch medewerker en voordat wij naar Nederland kwamen ook gewerkt in de kinderopvang.

  In Nederland rolde ik via de gemeente in de horeca. Ik heb daar een opleiding in gevolgd en gewerkt, maar ik koos ervoor om te doen wat ik leuk vind en waar ik echt goed in ben. Ik heb zelf kinderen en breng graag mijn tijd met ze door. Kinderen zijn de toekomst en ze voor je ogen zien opgroeien is al een geluk op zich.

  Momenteel werk ik twee dagen per week op KC de Marsweijde. Ik ga met plezier naar werk, dit is mijn droom. Ik vind alles mooi en leuk in mijn werk omdat ik vind dat kinderen de kleuren van deze wereld zijn.
  De BBL-opleiding past bij mij, omdat ik ook moeder ben en een gezin thuis heb. Eén schooldag in de week is genoeg voor mij.”

  Maral Ardashes, 36 jaar
  Student Pedagogisch medewerker kinderopvang

  student maral - student pedagogisch medewerker

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed