Alfa-college
HOOGEVEEN, BBL, niveau 3, opleidingsduur 2 jaar

Allround sloper

Als Allround sloper ben jij een belangrijke kracht bij grootschalige en complexe sloopwerken. Je bereidt de sloopwerkzaamheden binnen en buiten voor en assisteert de machinist en voorman.

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) Allround sloper combineer je met een baan bij een sloopbedrijf. Je leert dus veel in de praktijk over renovatiesloop en totaalsloop, slopen met klein materieel en het assisteren van de machinist en voorman.

Ga jij de uitdaging aan? Aanmelden kan door te mailen naar opleidingsmanager Klaas Berends.

In het kort

 • Opleidingsoort

  Werken en leren (BBL)

 • Duur

  2 jaar

 • Locatie

  Hoogeveen, Voltastraat

 • Resultaat

  Diploma

 • Startdata

  Vanaf september 2021

 • Kosten

  € 612 (schooljaar 2021-2022)

 • Iets voor jou?
  - Je vindt techniek interessant
  - Je bent een harde werker
  - Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel
  - Je ziet graag directe resultaten
  - Je vindt het leuk met verschillende mensen om te gaan

  Herken jij jezelf hierin, dan is de opleiding Allround sloper misschien iets voor jou!
 • De opleiding
  De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Je leert vaardigheden voor het slopen en strippen van (delen) van gebouwen, het omgaan en onderhouden van handgereedschap en kleine machines, het herkennen van diverse soorten bouwmaterialen, en de verwerking ervan en je krijgt inzicht in omgaan met veiligheid en de daarbij behorende regels. Zowel voor jou zelf als ook voor je omgeving.
 • Vakken
  Je krijgt vakken waarin je kennis maakt met de diverse facetten van het sloopproces (van opdrachtverwerving tot oplevering), sloopregelgeving, slooptechnieken en de ontwikkelingen rondom MVO en duurzaamheid. Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

  Keuzedelen

  Naast de nodige theorie zijn ook keuzedelen ook verplicht: het keuzedeel Arbo en veiligheid en het keuzedeel Duurzaamheid.
  In het onderdeel Arbo en veiligheid worden diverse aspecten van wet en regelgeving met betrekking tot het onderdeel arbo behandeld en focust het deel veiligheid zich op de veiligheid op je werkplek zowel voor jou als je omgeving. Denk hierbij aan hulpverlening bij (kleine) ongelukken, maar ook het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

  Examen

  Naast een aantal theoretische toetsen gedurende de opleiding, sluit je je opleiding af met een proef van bekwaamheid. Voordat je deel kunt nemen aan deze proef heb je al, middels een zogenaamde trajectmap, aangetoond zowel de theoretische stof als praktische kennis te beheersen.

 • Leerweg
  Je zoekt zelf een baan bij een erkend sloopbedrijf of bouw/infra gerelateerd (leer)bedrijf. Je werkt vier dagen en je gaat één dag naar school.
 • Vooropleiding
  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:
  - vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  - overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo
  - mbo-diploma Sloper, niveau 2

 • Na je opleiding
  Na de opleiding kun je een niveau 4 opleiding volgen of kun je aan het werk. Als allround sloper wordt je vaak ingezet bij het slopen van (delen van) grootschalige projecten, unieke en complexe projecten. Je voert je werkzaamheden veelal op een slooplocatie uit zowel binnen als buiten waarbij het kan gaan om renovatiesloop of totaalsloop. Bij renovatiesloop werk je meestal met handgereedschap en klein materieel en bij totaalsloop assisteer je vaak de machinist.
 • Studiekosten
  Voor je opleiding betaal je:
  • cursusgeld
  • kosten voor boeken en ander (digitaal) lesmateriaal
  • kosten voor extra activiteiten.

  Cursusgeld

  Cursusgeld betaal je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Het bedrag geldt per jaar en wordt vastgesteld door de overheid. Voor meer informatie over studiefinanciering en les- en cursusgeld zie de website van DUO.

  Meer info

  Kijk hier voor meer informatie over schoolkosten en eventuele tegemoetkoming. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we hier ook meer over vertellen. Bekijk de website van Studers voor meer informatie over lesmateriaal.

 • Aanmelden
  Wil je deze opleiding volgen? Stuur dan een e-mail aan opleidingsmanager Klaas Berends met jouw gegevens. Hij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Misschien ook interessant voor jou?